Home » Consultancy » Onze consultants » Louka van Deursen

Louka van Deursen

Onderzoeker en Consultant

Contact leggen? Volg mij op LinkedIn.

Over mijn werk bij Lost Lemon
Consultant, onderzoeker en relatiebeheerder; het zijn drie rollen die voor mij heel goed samengaan. Door deze fijne combinatie kan ik de kennis en ervaringen die ik opdoe ook inzetten in mijn gesprekken met gemeenten.

Waar ik momenteel aan werk
Ik maak deel uit van het projectteam UMW (Uitwisselingsmechanisme Werk voor gemeenten). Als gemeenten en ketenpartners gemakkelijker gegevens met betrekking tot werkzoekende en vacatures kunnen uitwisselen, kunnen ze mensen sneller aan passend werk helpen. Ons team werkt aan een technische infrastructuur voor dat uitwisselingsmechanisme.

Daarnaast ben ik projectleider van de Slimme Krabbelaar, een instrument dat de digitale dienstverlening binnen het sociaal domein toegankelijker en efficiënter maakt. Via de Slimme Krabbelaar kan de hulpzoekende inwoner op zijn eigen manier en op een zelfgekozen moment communiceren, bijvoorbeeld met de gemeente. Meer weten? Dan verwijs ik je graag door naar de aflevering van de Direct Duidelijk Tour waarin ik te gast was om meer te vertellen over de Slimme Krabbelaar.

Vanuit het onderzoeksteam werk ik momenteel ook aan een onderzoek van een gemeente naar de ontwikkeling en uitvoering van beleid rond laaggeletterdheid in de afgelopen vijf jaar. Inzicht in wat wél en niet heeft gewerkt, helpt hen bij het ontwikkelen van nieuw beleid.

Wat mijn werk leuk en uitdagend maakt
Ik vind het belangrijk om in mijn werk een maatschappelijke waarde terug te zien, anders gezegd: draagt wat ik doe bij aan een inclusievere, eerlijkere en sociaal gezonde maatschappij? Ik denk dat het antwoord ‘Ja!’ is. Daarnaast word ik in mijn werk bij Lost Lemon steeds getriggerd om nieuwe dingen te leren; zowel hard als soft skills. En ook dat vind ik fijn.