Dieuwertje Okkels

Onderzoeker en Consultant

Contact leggen? Volg mij op LinkedIn.

Over mijn werk bij Lost Lemon
Als onderzoeker en consultant in het sociaal domein breng ik de (gebruikers)behoeften, wensen en belevingswereld van de doelgroep boven tafel. Ik zorg er zo voor dat de technologie de gebruiker ondersteunt en ben gespecialiseerd in user experience (UX) onderzoek. Door het maken van klantreizen, persona’s en digitale prototypes maak ik de inzichten tastbaar en test deze vervolgens met de doelgroep om bij te sturen waar nodig. Zo komen we tot het beste resultaat.

Waar ik momenteel aan werk
Ik werk aan verschillende projecten. Zo haal ik behoeften op bij onze eindgebruikers om de Producten en Dienstencatalogus (PDC) – een van onze producten – te herontwerpen. Deze behoeften maken duidelijk wat de huidige route is die de gebruikers binnen het systeem afleggen en wat eventuele pijnpunten zijn. Hoe logisch is deze route? Welke wensen hebben de gebruikers? De inzichten die dit oplevert vormen het startpunt voor het nieuwe visuele ontwerp van de PDC. Zo ondersteunt het systeem de gebruiker straks intuïtief bij het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden.

Daarnaast werk ik als consultant bij de Blijf Groep. Deze organisatie helpt huiselijk geweld te stoppen door veiligheid te creëren en biedt hulp op maat. Begin 2023 gaan zij over op een nieuw systeem. Ik ondersteun met het onboarden van de medewerkers die verspreid zijn over de vijf locaties van de Blijf Groep. Ik onderzoek wat de behoeften zijn van de medewerkers om hun werkzaamheden in het nieuwe systeem te integreren. Vervolgens maak ik de vertaalslag naar hoe het nieuwe systeem hiervoor ingericht moet worden. Ook zorg ik ervoor de medewerkers op een fijne manier met het nieuwe systeem kunnen werken. Dat doe ik door oefensessies te organiseren en handleidingen te schrijven.

Wat mijn werk leuk en uitdagend maakt
De brede variatie in opdrachten en opdrachtgevers maakt mijn werk uitdagend, prikkelt mij om scherp te blijven en mezelf te blijven ontwikkelen. Ik vind het mooi inzichtelijk te maken waar de wensen en behoefte liggen van de doelgroep en zo bij te dragen aan het ontwikkelen of inrichten van passende dienstverlening, zodat iedereen de zorg/informatie krijgt die hij nodig heeft.