Bereken uw Recht Plus

Stimulansz en Lost Lemon hebben de handen ineen geslagen. Bereken uw Recht Plus is een product van Stimulansz uitgebreid met de Toolkit e-formulieren van Lost Lemon.

Wat is Bereken uw Recht Plus?
De Plus van Bereken uw recht Plus maakt het mogelijk dat inwoners van een gemeente thuis hun aanvragen kunnen indienen voor gemeentelijke vergoedingen. Het gaat om regelingen voor gezinnen met kinderen, huishoudens met een laag inkomen, alleenstaanden, werknemers, ouderen, chronisch zieken en gehandicapten. Inwoners loggen in via DigiD en zien of zij bijvoorbeeld recht hebben op vergoeding voor bijzondere uitgaven, zoals kosten van een bril of de contributie van de sportvereniging.

Hoe werkt het?

  • Er is een e-formulier ontwikkeld op www.berekenuwrechtplus.nl.
  • Doormiddel van vragen in dit e-formulier over inkomen, samenstelling van het huishouden, vermogen en leeftijd wordt de leefsituatie van een klant bepaald.
  • De site berekent geheel anoniem waar de burger recht op heeft.
  • De klant kan de juiste regelingen direct digitaal aanvragen.
  • Na aanmelding via DigiD verzamelt de e-formulieren applicatie van Toolkit e-formulieren de antwoorden van de klant en informatie uit lokale- en landelijke bronnen.
  • Gegevens worden doorgestuurd naar de gemeente. Bijvoorbeeld naar de backoffice applicatie GWS4all, waar automatisch een werkproces wordt gestart voor de afhandeling van de aanvraag.
  • De gemeente heeft alle benodigde gegevens tot haar beschikking en kan de aanvraag direct in behandeling nemen.

Waarom een Plusvariant?
Uit onderzoek blijkt dat veel mensen niet weten waar ze recht op hebben. Dit is voor het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en Stimulansz reden geweest om Bereken uw recht te ontwikkelen.

Bij de evaluatie van Bereken uw recht gaf tweederde van de gemeenten aan een uitbreiding van de site te willen met een digitale aanvraagoptie. Reden daarvoor is de administratieve lastenverlichting en digitale vernieuwing.

Met de Plusvariant die wij hebben gemaakt met de Toolkit e-formulieren kunnen aanvragen sneller, goedkoper en correct worden afgehandeld. Dit bespaart veel uitvoeringstijd die gemeenten nu in complexe situaties kunnen steken. 

Meer informatie?

Bel of mail ons voor meer informatie, via info@lostlemon.nl of 085 - 489 88 88

Of bekijk het informatie filmpje.

U bent hier